Stockholm Pride 2004

Då var årets Pridevecka över. En otroligt trevlig vecka blev det, till och med över förväntan! Nu känns det ju lite tomt men det är ju ändå ganska skönt att veckan är över för nu behöver man vila ut lite! 😉 Tycker synd om dem som måste jobba veckan efter Pride! 😯

Några av höjdpunkterna under veckan var Lena Ph på Mondo, Eva Dahlgren, Moneybrother och Sakis Rouvas i Prideparken och Alcazar på Tyrol. Som vanligt var det också trevligt med alla gamla vänner och nya bekantskaper. 🙂

Utöver vänner och bekanta så måste jag ju speciellt tacka Stefan samt Melina, Emma, Hanna och Louie för att ni gjorde missade bussar under entimmestrafik till otroligt trevliga upplevelser! 😉

Sen vill jag passa på att sända en massa RIS till Maranata för att dom är så smutsiga.
Det blev visst en demonstration från Maranata under Pride ändå. På Stortorget i söndags. 🙄
Visst… det är fint att dom inte vill förknippas med nynazistiska rörelser för att dom inte delar deras syn på våld. Men barnaga som förespråkades i informationsbladet som delades ut är ju VLD! 👿
Usch.. När jag tänker efter är det nog ingen bra id att skicka just RIS till dom iaf. Man vill ju inte UPPMUNTRA dom. 🙁

Nu är det strax dags för KF men efter det ska jag försöka slänga upp resten av bilderna jag tog under Pride-veckan. Det blev en del. Tillsvidare kan man ju som sagt kolla in lite bilder från veckan i min fotoblogg på flickr.

Andra bloggare som lagt upp Pridebilder är Chadie och Stationsvakt:
stationsvakt: Prideparaden (kändisspotting)
Chadie NU: Bilder från Prideparaden

Läs mer om och se bilder från Pride 2004 på QX.se:
QX.se – PridePark öppnar i gassande sol!
QX.se – Schlageryra i Pridepark
QX.se – Video från paraden
QX.se – 150 000 på gatorna vid årets parad
QX.se – Tack och hej Pride 2004!

Se bilder från Pride 2004 på Stockholm Prides sajt:
Stockholm Pride – Paraden
Stockholm Pride – Invigningen
Stockholm Pride – Schlagerkvällen

nnu fler bilder finns på:
Globalcuts.com – Pride Faces (QuickTime-bildspel)
bildsidan.se – Pride 2004
Sylvia – Sylvias bilder från Pride

Tipsa mig gärna om fler bilder från årets Pride på nätet. 😉

UPPDATERING: Fler Pride-bilder:
bilder.party.pp.se – pride 2004
Truetos bilder från Pridefestivalen
Fabbes fotoalbum – Prideparaden 2004
QX.se – Stockholm Pride 2004 i Bilder
EXPRESSEN.SE – Bildspecial: Stockholm Pride

UPPDATERING: nnu fler Pride-bilder:
Gay.ee – Stockholm Pride 2004
Vega Cecilia – Stockholm Pride Parade 2004
mp.se – Bildreportage Prideparaden 2004

UPPDATERING: Nu har jag äntligen fått upp mina egna bilder från Prideveckan. Tyvärr råkade jag ut för ett missöde med minneskortet i min mobil så att en del bilder från söndagen försvann. Dock TROR jag att jag främst fotade med digitalkameran då så att det inte var någon större skada skedd. En del bilder hann jag ju skicka upp till flickr också.
Nico.se fotoalbum/photo albums :: Stockholm Pride 2004

UPPDATERING:
Newsmix.se – Newsmix Report: Photos from Pride Stockholm 2004

 • Mina bilder från onsdagen.

 • Beklagar, Nico, att alla inte tycker precis som du, utan protesterar mot sådant de anser vara en farlig livsstil.
  Att du sammanblandar aga med våld är väl någonstans mellan okunnigt och direkt pinsamt. Nuff said.

 • Beklagar, Paulus, att alla inte tycker som DU. Jag har inga problem med att folk inte tycker som jag. Jag har inga problem med att Maranata eller andra demonstrerar mot något som dom anser vara en ”farlig livsstil”. Men jag kan inte förstå varför ni måste bry er så mycket om hur andra lever sina liv. Det är direkt pinsamt att se demonstrationer mot homosexualitet. Jag menar, nu är det så att människor är olika. Att demonstrera mot homosexualitet är lika fånigt som att demonstrera mot folk som har blont hår eller att himlen är blå. 🙄 När det gäller aga så anser jag att det är en våldshandling. Om det är okunnigt av mig att tycka så så får det väl vara det, om det är pinsamt att jag tycker så så är jag mer än GRNA pinsam.

 • mkt_anonume

  Aga är (fysiskt) våld, jag förstår inte hur det skulle kunna vara något annat? Visst, man kan hävda att ”aga” nog egentligen betyder ”disciplinera”, och i likhet med ”tukta” behöver det inte vara fysiskt. Men då är man inte på lingvistiska krumsprång som knappast gör debatten mer saklig.
  Om föräldrar ska få aga sina barn, ska då inte staten få aga sina medborgare? Ska ke Green (ömt och kärleksfullt) agas i finkan tills han får en mer behaglig framtoning och blivit åsiktsförändrad till det bättre?

  (Svaret är såklart nej, Green bör släppas på fri fot; stollighet kan aldrig utgöra grund för fängelse i ett civiliserat land – hur skulle vi få plats med alla politiker i Kumla?)

 • Well, varför använder poliser batonger? Varför har vi fängelser över huvud taget?
  Den temporära smärtförnimmelse som skulle kunna komma på fråga när det gäller aga, kan inte på långt när mätas med de djupa sår på själen som åstadkomms av föräldrar som inte förstår att sätta gränser för sina barn.
  Att jämföra föräldrars aga med nazistiskt våld är som att jämföra kirurgens skalpell med mördarens morakniv… Den ena är satt för att t.ex. med omsorg ta bort en onaturlig tillväxt – den andra för att dräpa.

  Men angående Green är vi rörande överens. Om än inte i argumentation.

  Demonstrationen rörde sig dessutom inte om en demonstration mot homosexualitet. Sådant demonstreras inte bort. Demonstrationen rörde att man inom kristna kretsar och samhällsstyrande kretsar ger efter för homosexuella rörelsens krav på acceptans och utlevnad av promiskuös livsstil (som kravet att ta bort HIV från smittskyddslagen).

  Jag är säker på att ni har kloka (?) kommentarer till detta – men jag är tyvärr inte helt säker på att jag kommer kunna övervaka detta forum frekvent. Ber om ursäkt för detta, men jag ska göra ett försök i alla fall.

 • mkt_anonume

  Jag är varken nazist, kristen, homosexuell, kirurg, mördare, polis, förälder, agat barn eller något annat relevant. Men, om jag förstått Maranatas kritik av de kristna kretsarnas interna moralförflackning rätt så vore det väl mer på sin plats att demonstrera utanför lutherska kyrkor än på en pride-festival? Men, EOD, vi kan väl lite klichartat komma överens om att inte vara överens eller nåt.

 • >>>Paulus Eliasson: Du behöver inte be om ursäkt för att du inte kommer kunna ”övervaka” detta ”forum” frekvent. Det är helt OK, faktiskt. Du är välkommen att dela med dig av dina åsikter, jag kan tyvärr inte säga att jag respekterar dom, men jag respekterar att du har rätt till dina egna åsikter. Föräldrars aga och nazistiskt våld må vara helt olika typer av våld, men det är alltjämt våld i mina ögon. Att sätta gränser för sina barn är aldrig fel, men det ska man kunna göra utan aga. När det gäller demonstrationen i Gamla Stan så undrar jag varför den hölls just där den hölls. Framför ”gaycaft” Chokladkoppen. Vad demonstrationens egentliga syfte var var MYCKET oklart. Plakaten som hölls upp var ju bara lösryckta bibelcitat och innehöll inget som helst konkret budskap såvitt jag kunde se. Promiskuös livsstil behöver för övrigt knappast ha något som helst med homo- eller bisexualitet att göra. Jag kan inte annat än att tycka att en så stilig ung man som du har sådana inskränkta och föråldrade åsikter. Men det är OK för mig. Jag känner inte att jag behöver demonstrera för att du har valt att leva ditt liv på det sätt du gör.

 • h, tack för komplimangen 🙂 Det är väl ganska svårt att få med en demonstrations hela syfte på ett plakat eller en banderoll, men i vår traktat, som du tydligen läst, hoppas jag att det framgick.
  Demonstrationen var egentligen menad att vara direkt utanför Storkyrkan, men eftersom Storkyrkan ansökt om tillstånd att demonstrera just där (med den tydliga avsikten att hindra oss från att göra detsamma) var vi tvugna att söka oss ner till torget. Demonstrationen var alltså inte riktad mot Chokladkoppen. 🙂

 • Pingback: Underhållande homofobi « Rickard Engfors()