Spam Stopgap och Kitten’s Spaminator

Det har kommit en ny intressant antispam-plugin för WordPress som ska vara ”den ultimata kommentarsspam-blockaren”. Jag har installerat den och hoppas att den ska hålla ”spam-bottarna” borta. ”Spam Stopgap” heter den i alla fall.

För eventuell ”manuell” spam så har jag ju sen tidigareKitten’s Spam Words” och har nu även installerat ”Kitten’s Spaminator”, som kombinerar det bästa från ”Three Strikes Spam Prevention Plugin” och ”Spammer Tar Pit”.

Det låter kanske onödigt att ha flera olika antispam-plugins. Men till skillnad mot t ex antivirusprogram för datorn så tar dom ju inte ut varandra (i alla fall inte dessa). De har ju lite olika tillvägagångssätt och olika uppgifter även om det övergripande målet är att stoppa spam. Dessutom är det ju så enkelt att installera WP-plugins att det är onödigt att låta bli! 😉 Jag har inte extremt stora problem med spam-mängden. Men ett par spamkommentarer/spamförsök per vecka är illa eftersom jag har bestämt mig för en nolltolerans… :rolleyes: Ska bli spännande och se hur det går.