Prison Break

Prison Break

Igår började äntligen TV3 sända ”Prison break”, något jag sett fram emot länge eftersom jag ju i de flesta fall föredrar att följa serier på tv istället för att hämta ner avsnitten. Jag är ju extra förtjust i just fängelseserier, även om jag ju då brukar föredra sådana som utspelar sig i kvinnofängelser som ”Kvinnofängelset” (som TV4 borde visa i repris nu!) och ”Bakom järngaller” (som TV4 borde köpa in fler säsonger av nu!). Men även ”Oz” har ju varit en favorit och det jag hört om ”Prison break” har bara varit bra så förväntningarna var höga. Förväntningarna uppfylldes och mer därtill.

Dessutom är små detaljer som att en av huvudkaraktärerna spelas av Wentworth Miller, som förutom att vara väldigt stilig, även har samma förnamn som namnet på fängelset i min absoluta favoritserie (”Kvinnofängelset”) och att en av de andra huvudrollerna innehas av Dominic Purcell som ju är uppväxt i Australien och varit med i Australiensiska serier som ”Water rats”, ”Raw FM” och ”Heartbreak high” trevliga bonusar. Och… Ja, visst är det lite kul att Peter Stormare har en roll också, även om jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om hans insats såhär långt. 😉

Även om jag tyckte det började lite långsamt så tog det sig rätt fort. Det var smart av TV3 att visa två avsnitt på raken, det behövdes eftersom det första avsnittet främst riktade in sig på att introducera karaktärerna. Jag ser fram emot nästa avsnitt och är redan beredd att lägga ”Prison break” till kategorin av serier som jag inte vill missa ett avsnitt av.

För övrigt finns det verkligen hur många bra serier som helst att följa på svensk tv just nu. Tyvärr får man ju prioritera bort några ibland. Men förutom att jag inte missar ett avsnitt av ”Desperate housewives” och ”Medium” så försöker jag se så mycket som möjligt av ”Lost”, ”The closer”, ”Gilmore girls”, ”Six feet under”, ”Weeds”, ”House”, ”Monk”, ”Grey’s anatomy”, ”Entourage”, ”Bromwell high” och ”Immigrants”. Dessutom så har både Maris och andra äntligen fått mig att inse att jag måste följa CSI-serierna (CSI, CSI NY och CSI Miami) bättre i fortsättningen. Ja, listan kan ju göras hur lång som helst egentligen…

Återstår att se om ”Commander in chief”, som TV4 börjar sända på måndag, och ”Rome”, som börjar sändas på Canal+ på den 18:e januari, kommer att läggas till listan också.

Trots den nästan oändliga listan bra tv-serier att följa så ser jag fram emot att Kanal 5 ska fortsätta visa ”Falcon crest”, vilket jag hoppas dom gör snart! och att SVT ska börja visa ”Veronica Mars”.

UPPDATERING:
Det finns nu även en svensk sajt om Prison Break som är värd ett besök: