Det är på Google+ det händer!

Google+Eller, ja. Det är som att man går att väntar på att det ska hända! Än så länge kan man ju inte göra så värst mycket mer än att sortera in sina kontakter i kretsar, ladda upp bilder och videoklipp och så skriva inlägg förstås. Men det är så snyggt upplagt alltihop och känns så mycket fräschare och smartare än Facebook att man så mycket hellre loggar in där istället. Ja, och så har vi förstås hangouts och sparks som jag inte tittat närmare på än!

Än så länge har jag faktiskt inte hittat något jag STÖR mig på med Google+. Det kan ju iofs bero på att det ännu inte finns så många funktioner. Men det känns också som att Google verkligen tänkt till ordentligt den här gången. Det ska verkligen bli intressant och se hur det hela utvecklar sig.

Än så är ju tjänsten bara i betastadiet och det krävs en inbjudan för att kunna gå med. Till skillnad från många andra tjänster finns det dock (såvitt jag sett) inte några direkta ”invites” eller liknande som man kan skicka ut. Däremot så kan alla som redan är med lägga till folk i sina kretsar vilket innebär att om du blir tillagd i en krets så kommer du kunna få tillgång till Google+. Eftersom intresset är så stort och tjänsten är överbelastad (utan att den för den skull verkar det minsta seg (ryser och tänker tillbaka på Google Wave) så verkar det fungera lite godtyckligt med inbjudningarna. Själv fick jag aldrig något mail om att jag var med utan upptäckte det genom att surfa in på http://plus.google.com.Från andra håll så har jag hört att dom antingen fått mail om att dom är med eller att det är fullt för tillfället och att dom ska försöka senare. Men det tycks bara vara att vänta och hoppas på att senare snarare rör sig om minutrar eller enstaka timmar än dagar.

Om du vill att jag lägger till dig i min krets, maila din e-postadress till mig så fixar jag det.

Själv finns jag här: Anders Nicolaysen – Google+