Wentworth – hur bra blir den nya ”Kvinnofängelset”-serien?

WentworthJust nu är de 10 första avsnitten av serien Wentworth under produktion och kommer att börja sändas på kanalen SoHo i Australien senare i år. Serien som baseras på karaktärer från den australienska kultserien Kvinnofängelset (Prisoner) som ursprungligen sändes i 692 avsnitt mellan 1979-1986 (i Sverige första gången 1994-2000).

Som så ofta med ”remakes” så är åsikterna delade bland originalseriens fans om huruvida Wentworth kommer bli en värdig ”uppföljare”. Själv anser jag ju att det inte går att komma i närheten av känslan från originalserien med dess speciella blandning av drama och humor.

Den trailer som hittat ut på nätet får tyvärr kanske inte tankarna så jättemycket på originalserien. Däremot känns den inte alltför avlägsen den tyska ”remaken” Hinter Gittern – Der Frauenknast som sändes i  Tyskland i 16 säsonger mellan 1997-2007. De få avsnitt jag sett av den serien var klart sevärda, och jag skulle gärna se resten, så jag hoppas att det åtminstone blir något åt det hållet. I övrigt väntar jag med att fälla något som helst avgörande innan jag sett det första avsnittet av Wentworth. 😉

Det har förutom den tyska versionen har det även gjorts en amerikansk version, Dangerous Women (1 säsong, 1991-1992), och en turkisk version (baserad på den tyska förlagan), Parmaklıklar Ardında (3 säsonger, 2007-2010).

Det har flera gånger under årens lopp ryktats om olika påtänkta uppföljare och ”remakes” av originalserien men det är alltså inte förrän nu det verkligen blir av. Jag hoppas som sagt att det ska bli en sevärd serie och att det blir fler säsonger. Dessutom får vi ju hoppas att någon svensk kanal, kanske helst TV4 som sände originalserien i två omgångar (den senare efter en demonstration utanför TV4-huset!), köper in och sänder serien.

Hur känner du inför Wentworth?