ESC – efter semifinalen, inför finalen

ESC logoDet gick rätt bra för mina favoriter till finalen i Eurovision Song Contest. Bosnien-Hercegovina var ju min absoluta favorit och den jag absolut ville ha med i finalen. De andra bidragen jag ville se i finalen var Danmark, Cypern, Albanien, Grekland, Andorra, Monaco, Malta och Ukraina. Den tionde och sista finalplatsen lämnade jag öppen. Nu såhär i efterhand hade jag nog velat ge den till Israel.

Utav mina favoriter gick ju, förutom Bosnien-Hercegovina som sagt, Cypern, Albanien, Grekland, Malta och Ukraina vidare medan Danmark, Andorra och Monaco blev utan finalplats.

Det ska verkligen bli intressant att se hur det går imorgon kväll. Jag tycker verkligen att Lena och It hurts borde ha stora vinstchanser, men det är ju mycket möjligt att Europa föredrar något annat bidrag. Men hamnar Lena sämre än bland dom fem bästa är det ju skandal. Kan ju mycket väl hända iofs med tanke på hur dålig smak dom verkar ha i vissa länder! 😛

Favoriterna inför finalen är som sagt Sverige med Lena Philipsson och ’It Hurts’ och Bosnien-Hercegovinas Deen med ’At the disco’. De länderna som kan vara dom stora utmanarna för Sverige är Ukraina och Belgien. Belgiens bidrag är jag dock inte så förtjust i personligen men Ukrainas låt är inte så dum. Andra bidrag som jag gillar mer än de andra är för är bl a Frankrike, Ryssland, Cypern, Grekland, Albanien, Malta, Irland och Island.

Lämna en kommentar