Nytt huvud och nya delikata, relaterande och spamavvisande instick

Att byta ut standardhuvudet i Kubrick-mallen har stått högt på min att-göra-lista men jag har bara inte kommit mig för att göra något åt den än. Men Christopher måste ha läst mina tankar och har nu fixat en ny header åt mig som jag är riktigt nöjd med. Jag hade INTE kunnat göra den bättre själv. Tusen tack, Christopher! 🙂

Jag har även lagt till några nya WordPress-plugins, bl a:

del.icio.us Plugin – inkludera dina del.icio.us-länkar i din blogg.
Denna plugin hämtar ner dina del.icio.us-länkar till en lokal fil som du sedan kan inkludera på valfri plats i din WP-blogg. Mina del.icio.us-länkar visas nu i sidomenyn till höger.

Related Entries Plugin – en enkel plugin som visar en lista på relaterade poster.
När man tittar på ett enstaka inlägg i bloggen så visas nu en lista på upp till 5 relaterade inlägg.

WP-Pulse Plugin – en pulsmätare för din blog.
En blogg hålls vid liv genom att ägaren postar inlägg och besökare postar kommentarer. Utan vare sig inlägg eller kommentarer så dör bloggen ut. Denna plugin visar bloggens puls. 🙂 (Min WP-Pulse kan ses på stats-sidan.).

(via Weblog Tools Collection)

Spam Karma Plugin – ett spamskydd som kombinerar flera olika antispam-tekniker.
Jag har ju testat ett par olika spamskydd för WP nu. Mest effektiv fram till nu har Kitten’s Spaminator visat sig vara. Det enda som jag inte var helt nöjd med den var dock att man hade att välja mellan ett mail per raderad kommentar eller inga alls. I Spam Karma kan man ställa in så att man får ett ”digest”-mail efter valfritt antal raderade inlägg. Dessutom kombinerar Spam Karma funktioner och tekniker från både Kitten’s Spaminator, Kitten’s Spam Words och Spam Stopgap, som jag installerat tidigare, med andra tekniker.

(via Weblog Tools Collection)

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Nico. Bokmärk permalänken.

5 svar på ”Nytt huvud och nya delikata, relaterande och spamavvisande instick

  1. Tips 🙂

    ”Q: How do I remove the blog name and description in the header? My header image already has all that…
    A: The best way of doing this, is to open wp-layout.css. Find the first entries you can find for ’H1’ and ’.description’. Now add ’display: none;’ to the values in there. The reason for doing it this way, and not by simply deleting the code in index.php, is that this way around, it will degrade gracefully if an old browser happens to drop by”

  2. Pingback: Dr Dave's Blog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.