En sån dag

Det känns som om jag hunnit med en del idag.

Jag hade ett möte med min handläggare på Försäkringskassan idag. 13 skulle jag vara där, som vanligt var jag SEN! 🙁 Jag var inte där förrän 13.15. När jag kom dit så var det några personer före mig i kön till kundmottagningen. Jag väntade tålmodigt några minuter men ju längre tiden gick desto mer stressad blev jag så till sist så trängde jag mig före för att meddela att jag var där så att möjligheten att handläggaren skulle hinna träffa mig inte försvann helt. Jag fick sitta ner medan kvinnan i kundmottagningen försökte både ringa och gå runt och leta efter min handläggare. Hon lyckades inte få tag i henne så hon ringde någon annan som möjligen kunde veta var min handläggare var. Det gjorde hon inte. Så jag fick fortsätta vänta. Kvinnan från kundmottagningen sa att hon skulle bjuda på lite underhållning(!).. och försökte starta videon för att visa Mr Bean(!). Det roligaste med det var att se hur engagerade kvinnan från kundmottagningen och en annan kvinna som kom för att hjälpa henne var att få videon och tvn att fungera. Jag kom mig inte för att säga att S viktigt var det ju inte att få se Mr Bean. Det kändes ganska bisarrt att sitta på Försäkringskassan och titta på Mr Bean och jag var ju inte riktigt upplagd för att kolla på Mr Bean just då. Men jag vågade inte annat än att pliktskyldigt titta på det eftersom dom haft sånt besvär att få igång den där videon. 🙄 Till sist så kom en annan kvinna som sa att dom inte lyckades hitta min handläggare men att dom skulle meddela henne att jag varit där och be henne kontakta mig för att boka en ny tid. Så jag gick därifrån utan att ha träffat min handläggare… men jag hade ju iaf fått se Mr Bean… 🙄

Sen begav jag min in mot city för att köpa en hårddisk på Webhallen. Det blev en extern 320GB LaCie-disk. Kostnaden per GB jämfört med vad den interna Maxtor-disken jag tänkt köpa EGENTLIGEN orkade jag inte tänka på. Jag lät latheten ta överhanden och köpte den externa för att jag då slipper öppna datorn och plocka bort en av de två diskarna jag har. Köpte en ny minneskortläsare som kan läsa Memory Card Duo också. Förhoppningsvis så ska jag väl kunna återställa några bilder och videoklipp som raderats från minneskortet i mobilen med hjälp av den och något recovery-program.

Jag hann även med att shoppa lite på PUB och hlns. När jag var på hlns så ringde Anna och sa att hon slutat tidigare och kunde ses redan 16 istället för 17 som vi bestämt innan. Vi passade på att käka på Sandy’s och sen gick vi och köpte tågbiljetter för att åka till Eskilstuna. I Eskilstuna blev vi upphämtade av Thomas (Anna och Maris pappa) på parkeringen vid stationen. Anna skulle precis sätta sig i baksätet och jag var på väg fram emot henne för att lämna in kassarna och min väska. Då ser jag plötsligt en bil med ”vningskörning” på bakluckan backa emot oss. Innan jag eller Thomas hinner reagera så har bilen backat rakt på bildörren som Anna precis ska kliva in i och det säger PANG! ”vningskörnings”-skylten åker i marken och det blir en buckla bak på den backande bilen. Thomas bil klarar sig med några färgavskrapningar på dörrkanten. Anna får sin axel klämd i bildörren men klarar sig som tur är utan några allvarligare blesyrer. Man vill inte ens tänka tanken på om hon haft handen mellan dörren och den backande bilen eller något annat hemskt. Ur den fram tills det sa pang backande bilen så hoppar en yngling och hans mamma och syster. ”Ursäkta”, säger han skamset och mamman gav sin son en mördande blick. Eftersom det gick bra med Thomas bil så kunde vi ganska snart åka vidare hem till Maris.

Hos Maris blev det smörgåstårta och tårta och Anna och jag lämnade fram presenten som vi köpte till Maris i Tallinn (en klocka med en blå häst, Maris gillar blått och hästar så vi tyckte den passade henne så bra). Vi hade dessutom skrivit ut namnändringsblanketter från Skatteverkets hemsida och fyllt i önskemål om namnbyte som vi gav Maris. På den ena var önskemålet att byta från Maria Elisabet Götling till Sofia Marius Hästling, något som var ett internt skämt. Däremot så var iaf Anna allvarlig när det gäller den andra blanketten där önskemålet var ”Maris Elisabet Götling”. Maris ville dock heta BDE Maris och Maria så hon verkade inte helt inne på idn om att byta till sitt smeknamn officiellt. 🙂

Anna och jag hann precis lagom med sista tåget hem till Stockholm igen. På tåget lekte vi Jelly Belly-lekar! 😉 Just denna gick ut på att den ene fick välja en Jelly Belly och lägga i handen på den andre som blundade och sedan fick gissa smak på utav de fyra alternativ som ”lekledaren” gav. Det är tur att vi är så lättroade. 😆

Anna blev hämtad av Daniel och jag begav mig av mot t-banan efter ett snabb-besök på Coop Nära. På perrongen träffade jag Gustavo, som nu flyttat till Stockholm. Eftersom vi skulle åt samma håll så gick resan väldigt snabbt eftersom vi disketerade allt möjligt mellan himmel och jord.

När jag kom hem så skyndade jag mig att packa upp och installera hårddisken och passade även på att kolla in Björn Wallgrens VLDIGT detaljerade, och för idag nya, Kvinnofängelset-sajt Sun and Rain are Prisoners too. Jag ser fram emot att se en massa härlig statistik framöver. Björn Wallgren har länge varit den mest produktiva på Kvinnofängelset-mailinglistan med sina intressanta statistik-mail.

Nu ska jag börja kopiera över allt från min C:-disk som jag vill ha kvar till den nya disken. Formattera om hårddisken och installera om Windows XP och övriga program orkar jag INTE göra i natt. Imorgon är en annan dag.

Nu hann jag ju skriva det längsta blogginlägget jag någonsin skrivit också. 🙄

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Nico. Bokmärk permalänken.

7 svar på ”En sån dag

 1. Det tar sig Nico 🙂
  Ett inlägg som inte BARA handlade om datorer 😛

  Passar på att skriva ett försenat GRATTIS till Maris också 😀

 2. Mr Bean…nästa gånd du kommer dit får du väl föreslå ”Monty Python” 🙂

  Usch, kopiera över ”allt” från systemdisken är alltid lite smånervöst, eftersom man just så sällan orkar kopiera över ”allt”, utan glömmer nån ”application data/FlashFXP” med nam&lösen etc 🙂

 3. >>>Hanna: Ha ha… Ja, visst var det duktigt av mig… en MASSA som INTE handlade om datorer.. även om jag petade in en hel del datadravel också! 😛 😉

 4. >>>:mkt_anonume: Ha ha.. Nja.. nästa gång får jag väl ta med mig ett KF-band istället!! 😉 KF på FK… KFFK.. 😆
  Faktum är att jag också brukar oroa mig över att man ska glömma något. Men nu hoppas jag verkligen inte att jag gjort det. *ta i trä* Jag brukar faktiskt se till att kopiera ALLT i ”Application Data” (förutom Temp-kataloger) för säkerhets skull. 🙂 Jag har lagt upp ganska vältäckande profiler i Backup MyPC så jag brukar lyckas spara det mesta. *tar i trä igen* 😉 Hastigheten på den externa firewire-disken är långt över vad jag vågade hoppas på, trots att jag bara har Firewire 400-anslutning så att backupa en liten 60GB-hårddisk går väldigt snabbt! 😀

 5. *sprutar brödsmulor över skärmen efter att ha läst om försäkringskassan och underhållningen* 😆

  Så bisarrt!

  *försöker skaka smulorna ur tangentbordet*

  🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.