Melodifestivalen 2005 – Finalen: Viva Las Vegas!

Melodifestivalen 2005

Alcazar vann inte. Skit också!
Martin Stenmarck vann. Jaaaa!

I år blev det Melodifestival-final på storbilds-tv på Schlagerbaren. Inte riktigt samma sak som att se den på plats i Globen men inte långt ifrån. Nivån var på topp även i Schlagerbaren. Och hur mycket närmare schlagerstjärnorna kan man komma än att ha en av dems pojkvän som showande servitör? 😉

Vi hade lyckats få ett bord precis intill scenen/storbildsskärmen och Greger Andersson, som är Tess Merkels (från Alcazar, duh! :P), blev vår servitör. Minst lika mycket scennärvaro som sin flickvän. Otroligt charmig, stilig och trevlig. 😉

Som sagt. Alcazar skulle såklart ha vunnit. Men dom får nöja sig med förstaplatsen på singellistan så länge. Vi får hoppas att det faktumet att dom INTE vann i år heller leder till att dom medverkar även NSTA år! Och D måste dom ju såklart vinna! 😉

Det är en otroligt bra tröst att det var Martin Stenmarck som vann iaf. Han var min favorit efter Alcazar. En otroligt bra låt. En stilig och framförallt trevlig person som verkligen förtjänade att vinna.

Hade Nordman eller Jimmy Jansson vunnit hade jag nog blivit riktigt besviken över att Alcazar inte vann. Men eftersom det var Martin som vann så kom besvikelsen helt i skymundan. Martin och ”Las Vegas” är verkligen inget som Sverige behöver skämmas för över att skicka till Kiev!

Martin Stenmarck

Alcazar och Martin var mina absoluta favoriter inför finalen. Men jag hade inte vågat tippa någon av dem som vinnare. Jag hade tippat Nanne som vinnare och hade tittarna fått bestämma så hade det ju blivit så. Det hade ju inte varit så illa det heller. Jag var mest oroad för att Nordman eller Jimmy Jansson skulle vinna. Men så illa blev det ju som tur var inte! 😛

Hade jag fått bestämma så hade resultatlistan sett ut såhär:
1. Alcazar – Alcastar
1. Martin Stenmarck – Las Vegas
3. Shirley Clamp – Att älska dig
4. Nanne Grönvall – Håll om mig med
5. Caroline Wennergren – A Different Kind Of Love
6. Linda Bengtzing – Alla flickor
7. Fredrik Kempe och Sanna Nielsen – Du och jag mot världen
8. Sanne Salomonsen- Higher Ground
9. Jimmy Jansson – Vi kan gunga med
10. Nordman – det var min väg

(Jo, jag vet att både Alcazar och Martin är på första plats! 😛 Hade jag kunnat bestämma HELT och HLLET så hade ju såklart BDE Alcazar och Martin fått åka till Kiev! 😉 Men lite realistisk ska man väl vara kanske… :roll:).

Såhär blev resultatet:

1. Las Vegas med Martin Stenmarck – 212 p
2. Håll om mig med Nanne Grönvall – 209 p
3. Alcastar med Alcazar – 135 p
4. Att älska dig med Shirley Clamp – 130 p
5. A Different Kind Of Love med Caroline Wennergren – 116 p
6. Vi kan gunga med Jimmy Jansson – 49 p
7. Higher Ground med Sanne Salomonsen – 35 p
8. Du och jag mot världen med Fredrik Kempe och Sanna Nielsen – 30 p
9. Alla flickor med Linda Bengtzing – 15 p
9. det var min väg med Nordman – 15 p

Rätt artister på plats 1-5 fast i lite annorlunda ordning. 🙂 Resultatet blev ju RIKTIGT bra. Fast jag hade gärna sett att Jimmy Jansson och Linda Bengtzing bytte plats! 🙂

Apropå tippa resultat… Schlagerbaren hade två tävlingar under kvällen där man i den ena skulle tippa vilka bidrag som skulle hamna på 1-3 plats.

Anna och jag tippade på följande sätt:
1. Nanne Grönvall
2. Alcazar
3. Martin Stenmarck

Det räckte till så pass långt att jag och Anna skulle få tävla om tredje och fjärde plats! Dessvärre innebar det att en av oss var tvungen att gå upp på scenen! Som tur var lyckades jag övertala Anna att offra sig. När det visade sig att det rörde sig om en sångtävling så var jag OERHRT lättad över att jag inte hade gått upp! Anna lyckades ta hem tredjeplatsen och fick två drinkar från baren i pris! 🙂
HEJA ANNA! 😀

Uhm.. Gud vad jag svamlar egentligen… 🙄 Men så kan det bli ibland… I vanliga fall brukar jag se till att hålla det värsta svamlet borta från bloggen.. men nu så… oh well… Bäst att jag går och lägger mig nu så att jag orkar mer ännu en kväll/natt med schlager-party! 😉 See you at Patricia!

UPPDATERING:

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av Nico. Bokmärk permalänken.

7 svar på ”Melodifestivalen 2005 – Finalen: Viva Las Vegas!

  1. Pingback: hakke snackar

  2. Fy fan vad dåligt Linda sjöng, man blir ju så jävla besviken. Glad att Martin vann så att nu kan europeerna inte snacka om att vi har en ABBA-fuckingjävlaskitlåt iaf. Fast det säger dem väl ändå. :S

  3. Men så smutsigt att heja på alcazar. Jag sympatihejade på nordman, den stackaren. Ganska smutsigt det också kanske 😉 Vinna ville jag nog att… Caroline Wennergren skulle göra. Men Las Vegas var väl inte så dumt. Trodde förresten att juryn skulle totalsåga gunggunglåten… men publiken gav den inte så många poäng som man fruktade i alla fall. 🙂

  4. Europeerna som hävdar att vi sänder ABBA-låtar är idioter. Visst, några enstaka pianoklinkningar kan väl vara ABBA-inspirerade i ”Tusen och en natt”, men låten i sig låter ju verkligen inte ABBA. Men visst kanske man kan häva att det finns en schlager/dansband/svensktopp-stil bland vissa svenska bidrag, så är det säkert, men det är väl i sådana fall ett nationellt särdrag (hm…) som vi inte ska behöva dölja. Jag menar, Irland skickar ju sliskiga ballader och hurtig pubmusik titt som tätt, men det får de inte kritik för. Inte tillräckligt MYCKET kritik iaf…

    /me återkommer med åsikter, insikter och dumsikter från Schlager-finalen.

  5. Vill bara påpeka att jag är glad att vi hade jurysystemets röster i år, Nanne må vara en bra artist, och låten kletar sig väl fast på hjärnan till slut, men efter Ruslanas show förra året så hade Nanne känts blek och malplacerad i Ukraina, tyvärr. Nanne borde tävlat med den här låten 1998 eller nåt istället.

  6. Is Las Vegas a nice place to live? I heard Green Valley, Henderson and Summerlin are nice places to possibly?My friend live in Vegas and said the prices after a 5 yr. rise will fall about 6-8 percent in the next 2 yrs.Like they say it's all about the timing.Please commet back with some insight on Las Vegas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.