The death of JPEG?

Först GIF.. och nu JPEG…?

Det ÄR verkligen skumt varför företag som Unisys tidigare och nu Forgent helt PLÖTSLIGT får för sig att börja kräva royalties/licens för sina tekniker. Det verkar ju faktiskt oerhört uttänkt på något sätt. Nu hoppas jag ju att Forgent inte ska få rätt i det här fallet. GIF var inte ett lika viktigt format som JPEG imho. Själv använder jag det uteslutande för animerade bilder, MNG stöds ju tyvärr inte av någon av de stora webbläsarna än/längre utan plugin.
Jag har dessutom ersatt i stort sett all grafik på Nico.se med PNG-filer istället för JPEG. Det gjorde jag såklart innan jag hörde om Compression Labs/Forgents stämning. Det var för att jag helt enkelt föredrar PNG av olika anledningar. Dock så är ju alla FOTON i mitt bildgaller i JPEG-format.
Nu kommer det ju naturligvis inte bli så att OM Forgent skulle vinna att alla JPEG-bilder på nätet måste tas bort eller kommer försvinna. Men däremot så kommer man ju möjligen att känna en viss motvilja mot att använda JPEG. :/

Storföretag stäms för användning av JPEG – IDG.se


Kommentera