Obehöriga på spåret

Jag kom precis in till stan (T-centralen) och skulle gå upp mot centralstationen men det gick inte speciellt bra alls. Polisen hade spärrat av den uppgången. Poliser och väktare hade fullt upp med att dirigera folk åt andra hållet. Men vissa bara vägrade att lyssna och flera stycken försökte smita förbi polisens avspärrning. Dom hävdade sin rätt att gå upp den vägen. En del andra bara stod där på perrongen som fån för att få en skymt av vad som hänt och hindrade därmed dom som ville gå åt andra hållet, däribland jag. Somliga fick nog för sig att dom var tvungna att gå åt rakt motsatt håll och hamna vid Sergels torg för att sedan behöva gå hela vägen tillbaka till centralen. Men det räckte ju faktiskt att man tog rulltrappan eller trappan upp eller ner en våning. Men men…
Vad som hänt på centralen egentligen vet jag ju inte riktigt. Men det var en mansperson på spåret med blodig arm… Han stod och skrek åt polisen och vägrade gå bort från spåret. Polisen stod där med en STEGE och ville att han skulle klättra upp på den. Det tycktes han inte alls vilja vara med om.

Nu ska jag träffa Cattis vid bögringen om ca 50 minuter. Innan dess måste jag försöka få tag i lite EL till min mobil. Batteriet är helt dött och den slår av sig innan Nokia hinner deklamera “Connecting People”. Jag tror mig ha sett ett eluttag här på centralen bakom en av fotoautomaterna. Jag kanske ska försöka mig på att gå dit och stjäla lite el. Annars är ju dom flesta eluttag skyddade mot sådant här. Men, men.. Önska mig lycka till! 😉


3 comments

  • på Arlanda är de jättesnälla där finns massa eluttag, inte för att det hjälper dig och inte för att du kommer läsa det här när du behöver det men iaf =)

  • Jag hoppas på att det ordnar sig för dig… I värsta fall, så kanske du kan åka hem till en vän som har ngn mobil-laddare och el? Eller?

    /Itako

  • Arlanda minniesann, hm. Verkar liiiite omständligt att åka ända dit för lite el! 😉 Men tack för tipset! 😀 Det finns dock MASSOR med eluttag även på centralen visade det sig. 🙂 Inte för att jag vet om dom är så snälla där. Men, ja, det finns där iaf! 😉 Tack för omtanken Itako, jo, visst löser sig allt! 😉 Jo, självklart kan man ju gå/åka hem till någon vän med el, ja. 🙂 Anledningen att det blev just centralen var att jag redan var där eftersom jag skulle träffa en kompis där. Jag behövde elen rätt akut, alltså. 😉 Annars finns det ju massor med grannar i huset, däribland en moster. 🙂

Kommentera